Yurt en Tipi

  • 02_yurt.jpg
  • 03_yurt.jpg
  • 04_yurt.jpg
  • 05_yurt.jpg
  • 06_yurt.jpg
  • 07_yurt.jpg
  • 08_yurt.jpg
  • 09_yurt.jpg
  • 10_yurt.jpg
  • 11_yurt.jpg

Kamperen in een magische sfeer!

"Beste Colin en Matty, bedankt voor de fijne weken! De yurt was heerlijk tijdens zonnige dagen (fijn zo´n open dak!) en comfortabel tijdens regendagen. De camping is één van de mooiste waar we ooit geweest zijn. Het was genieten om voor de yurt te zitten en elke dag de bergen weer in een ander licht te zien. Groet, Sanne en Michel"

 

YURT NOMADE

 

Yurt Nomade is een traditionele nomadentent uit Mongolië. Het is een met vilt geïsoleerde ruime tent met een diameter van 6 meter en een stahoogte van 2.30m. Yurt Nomade bevindt zich aan de bosrand op zijn eigen plateau en heeft tevens een prachtig uitzicht! De ronde vorm van de yurt geeft een magische sfeer. De koepel heeft twee nokdoekken, één transparante voor als het regent zodat er toch nog genoeg licht binnenkomt en één voor s'nachts. In de yurt staan twee 1 persoonsbedden en één 2 persoonsbed (1.40x2.00), een tafeltje met 4 krukken, een bank en twee kasten. Yurt Nomade heeft een overdekt terras zodat u bij minder goed weer ook heerlijk buiten kunt eten en genieten van de natuur om u heen. In de yurt staat een gaskacheltje om het lekker warm te hebben.

Yurt Nomade heeft, onder het overdekte, houten terras een eenvoudige buitenkeuken met eigen koelkast, 4 pitsgasstel,een oventje, koffiezetapparaat, gootsteentje en electriciteit. En er is alles aanwezig om te koken. De yurt heeft een heerlijke hangmat tussen twee grote bomen en een eigen buiten houtkachel. Er zijn ook twee lekkere ligstoelen en een picknicktafel.

Zelf mee te nemen: slaapzakken, bed-, bad-, keukenlinnen en een zaklantaarn. Er zijn ook 4 solarlampen.

 

Tipi Sioux

 

de tipi, Casa Boslimpreoverdekte terras naast de tipi, Casa Boslimpre

De tipi staat ook op zijn eigen plateau. Back to Basic maar wél voorzien van enkele gemakken. Buiten wacht je namelijk een prachtig uitzicht, waar je in alle rust van kunt genieten vanaf je eigen plateau, compleet met gezellig zitje, vuurpot en een hangmat.

Hoe komen we aan deze tipi? Een jong Belgisch echtpaar kwam er hier mee kamperen en vertelden dat ze de tipi zelf hadden gemaakt en helemaal volgens de methode die de Sioux indianen gebruikten. Ik (Matty) werd gegrepen door hun passie en ik droomde altijd al van een eigen tipi! Toen vertelden zij dat ze hem wilden verkopen en dat ze het tof zouden vinden als hij hier een mooi plekje kreeg. 

Tipi Sioux is een 2 persoons tipi; met diameter van 4m en heeft een 2 persoonsmatras iets van de grond af, solarlampen en een kist waar je je kleren in kan doen. Naast de tipi bevindt zich een overdekt keukentje met 4 pits gasfornuis met oven, koelkast, koffiezetapparaat en servies met pannen. Er is ook een overdekt terras met eettafel en stoelen. Naast de tipi is er voldoende ruimte voor een tentje.

Het slapen in een tipi helpt je met het aarden van je energie. Heel fijn voor de mensen die veel in hun hoofd zitten en even terug naar de stilte en de natuur willen. S’avonds heerlijk genieten van de heldere sterrenhemel en de stilte.

De prijs:

Laagseizoen: 280€ per week; 45€ per nacht

Hoogseizoen: 350€ per week; 55€ per nacht

Slaapzakken, bed- badlinnen en zaklantaarn zelf meenemen.

 

Daarnaast hebben we nog een gezellige ontmoetingsruimte waar u met andere gasten een bakkie kan doen. En waar ook toeristische informatie over de Vogezen te vinden is. Voor de kinderen is er ook een binnenspeelruimte met een tafeltennistafel, een opzetzwembad (1.22x 5.00), een kampvuurplek en een heel bos.

Het sanitair bestaat uit 2 douches met gratis warm water, 2 wc's, 2 wastafels en een afwasplaats.

   
Yurt Nomade max 4/5 pers. vanaf mei tot oktober
 
Laagseizoen, max.4 personen, per week € 350
Hoogseizoen, max. 4 personen, per week € 460
Laagseizoen, 2 pers per nacht € 50
Per persoon extra € 10
   
Slaapzakken, bed- badlinnen en zaklantaarn zelf meenemen  

Welkom op onze berg!